De slimme sensoren van Leefsamen


Tijdens de Woonscan worden de slimme sensoren van Leefsamen in uw woning geplaatst. Om Leefsamen te activeren heeft u een werkende internetverbinding nodig. 

De slimme sensoren zijn dag en nacht verbonden met uw naasten via een app op hun telefoon. In nood (bijvoorbeeld bij brand, inbraak of val) krijgen zij via hun telefoon direct melding en kan er actie ondernomen worden.  U bepaalt zelf in welke gevallen een alarmering wenselijk is en wie in geval van nood een melding krijgt. Leefsamen is bedoelt voor élke oudere en hun naaste(n).

 

Met Leefsamen voelen ouderen, maar ook hun naasten zich beter verbonden met elkaar. Ze weten dat als er iets mis gaat, er snel hulp komt. Dat is zowel voor u, als voor uw naasten een veilig gevoel. 

De dienst is ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal gemeenten, Veiligheidsregio's (brandweer, politie en ambulance) en heeft in 2019 de landelijke innovatieprijs van de Brandweer gewonnen (De Gouden Rookmelder).

In dit project is de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland ook aangesloten als partner

Image
Image

Direct hulp als het nodig is

De slimme sensoren groeien met u mee en zijn heel gebruiksvriendelijk ingericht. Als het eenmaal geplaatst is, heeft u er geen omkijken naar. Doorgaans wordt Leefsamen beheerd door een familielid. Sommige ouderen met een computer kunnen dat ook zelf doen indien gewenst. In uw persoonlijk profiel bepaalt u zelf welke slimme sensoren u aan en uit zet. 

Bent u zelfstandig genoeg, maar vindt u het wel prettig als uw naasten een alarm ontvangen bij brand of inbraak? Dan kunt u ervoor kiezen om alleen de brandmelders en de raam-/deurcontacten te activeren. Ook kunt u ervoor kiezen om nog niets te activeren, maar is uw woning wel voorbereid indien nodig.


Na de gratis proefperiode

Als u een half jaar gratis hebt gebruikgemaakt van de sociale alarmering nemen we per brief contact met u op om u te vragen of u het abonnement op Leefsamen wilt voortzetten. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. U neemt een abonnement op Leefsamen. U kunt kiezen uit 2 abonnementen. Deze zijn maandelijks opzegbaar:

  • Basis abonnement voor € 7,50 per maand. Dit abonnement biedt sociale alarmering naar een onbeperkt aantal naasten.
  • BasisPlus abonnement voor € 15 per maand. Dit abonnement biedt hetzelfde als het basisabonnement plus alarmering naar een lokale servicecentrale. De servicecentrale stuurt een hulpverlener naar uw woning bij een alarm dat niet door uw naasten wordt opgevolgd. De lokale servicecentrale rekent hiervoor € 50 voorrijkosten per keer.

2. U neemt geen abonnement op Leefsamen.

De sensoren blijven zitten, maar zijn niet (meer) verbonden met de dienst van Leefsamen. De rookmelder geeft nog wel een luid signaal bij rook of brand. U levert de paniekknop in. Als uw situatie verandert en u besluit later dat u toch een abonnement wil op de sociale alarmering van Leefsamen, dan is dit eenvoudig en snel te activeren.

Komt u in een situatie waarbij u het prettig vindt dat er mensen worden gealarmeerd als er met u zelf iets aan de hand is? Dan groeien de slimme sensoren van Leefsamen met u mee. U kunt dan ook andere al geplaatste sensoren activeren, zoals de bewegingsmelder.

Kortom, u bepaalt zelf wat in uw situatie belangrijk is en wie de alarmeringen ontvangt. Door deze sensoren nu te installeren, is uw woning voorbereid om veilig thuis te blijven wonen.